Регион

Шофьори крият цигари в тавана на автобус

ЦигариШофьори на автобус са направили опит да прекарат през границата 31 стека цигари, укрити в тавана на возилото, съобщават от Митница Свиленград.

Автобусът е бил с турска регистрация. Пътувал е за Сърбия. По метода анализ на риска митническите служители го отклоняват за проверка с рентгенова апаратура, която завършва със заключение – подозрение за наличие на укрити цигари.

На двамата шофьори, чиято собственост са били цигарите, са съставени актове за митническо нарушение.

Общо 7577 кутии и 64 кг тютюн  за пушене са задържали митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево” през последните десет дни. Иззети са 4 845 кутии цигари, закупени от Турция от 138 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2 732 кутии цигари, за които са съставени 47 акта.

Неплатеният акциз на задържаните цигари е близо 24 000 лева. Количеството на нелегално пренасяния 64 кг тютюн за пушене е достатъчно за свиване на 64 000 къса цигари. Стойността на неплатения акциз възлиза на 9 600 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button