Хасково

Крадци пребиха свиленградчанин, който ги спипал да крадат

ImageПетима свиленградчани са пребили служител на свиленградска фирма, който ги видял да крадат и се опитал да ги спре, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Момчетата на възраст от 19 до 24 години проникнали в стопанска постройка в квартал „Капитан Петко войвода“ в Свиленград и задигнали 15 етернитови плоскости, собственост на фирмата. 34-годишен служител видял момчетата да товарят откраднатото в каруца и ги последвал. Той влязъл в спор с тях, при което петимата се нахвърлили срещу него и му нанесли побой. Пострадалият е настанен в Неврохирургията в Хасково с черепно-мозъчна травма, но без опасност за живота. Извършителите са задържани до 24 часа по образуваното досъсебно производство.

За кражба на 2 печки с твърдо гориво и система за оповестяване са задържани 22-годишен хасковлия и 20-годишен младеж от село Минерални бани. Вещите са открити в автомобила им, който бил спрян за проверка на хасковския булевард „Освобождение”. Кражбата е извършена от складово помещение на читалището в село Конуш. Още двама младежи от село Войводово са в ареста за кражба на 150 метра меден проводник, ъглошлайф, виброшлайф, шлайф и 15 метра трифазен кабел от стопанския двор в селото.

През денощието са станали още две кражби. От частен дом на улица „Акация” в Хасково са откраднати телевизор и 2 тонколони. Крадците са проникнали в дома подбран или подправен ключ. От къща в село Клокотница след изкъртване на прозорец неизвестни апаши са задигнали 1 000 лева от гардероб.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button