Хасково

Близнаков: Инвазивната кардиология буквално вади болните от гроба

КардиологияОтделението по инвазивна кардиология в Хасково вече работи официално. Два месеца след старта на работата му днес беше прерязана и лентата на структурата. За целта пристигна министърката на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова, която остана очарована от случващото се в хасковската болница.

Най-честата причина за смърт са сърдечно-съдовите заболявания и точно тук е ролята на това отделение, коментира изпълнителният директор на МБАЛ д-р Славчо Близнаков. През последните почти два месеца, откакто отделението работи на практика буквално сме извадили от гроба 30 души с инфаркт, обяви Близнаков. Общо 200 пациенти са минали през болничните стаи. Лекуването на инфаркт в Хасково е важно, защото транспортирането на пациенти до други градове е фатално. През това време тъканите на сърцето и мозъка умират, обясни директорът.

Инвестицията за създаването на новото отделение е изцяло от собствени средства и на стойност около 2 милиона лева. За добрата си работа ръководството на болницата беше похвалено от Десислава Атанасова. Има отделения, които се ремонтират за първи път от 30 години и това е много радостно, обяви министърката в оставка.

Атанасова заяви, че проблеми със здравеопазването няма да има, въпреки недоволството на лекарите напоследък. Нито един пациент няма да бъде оставен без лечение, каза тя и добави, че си тръгва от поста доволна от свършеното през последната година.

Кардиология Кардиология

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button