Хасково

Глобиха незаконна кафе – сладкарница в Хасково

ОДБХ - ХасковоКафе – сладкарница в Хасково, работеща без регистрация, спипаха служители на Областната дирекция по безопасност на храните.

По сигнал инспекторите са проверили търговския обект, който функционирал вече близо месец. Интересното било, че заведението отваряло след 17:00 часа.

На нарушителите е съставен акт, който ще бъде на стойност между 1500 и 2000 лева.

Нарязана пита кашкавал без маркировка по Закона за ветеринарномедицинската дейност е „уредила“ на собственик на хранителен магазин глоба. Размерът й е между 500 и 1000 лева.

Отново в Хасково ще бъде глобен цех за пакетиране на хранителни стоки. Причината е, че управителят на обекта е прехвърлил дейността на нова фирма без да информира Областната дирекция по безопасност на храните. Санкцията за това нарушение е между 2000 и 4000 лева. Глоба ще отнесе и цех за закуски за незипълнение на предписание.

Още два акта са съставени през изминалата седмица. Те са на собственици на хранителни магазини в Свиленград за неспазване на добрите производствени практики и за продажба на стоки с изтекъл срок на годност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button