Хасково

Окончателно: Бареков да си плати левчето на кмета за клевети

ImageОкръжният съд в Хасково потвърди присъдата за клевета срещу Николай Бареков, намали от 2 500 на 1 000 лева глобата, която журналистът трябва да заплати по заведения от кмета на Хасково Георги Иванов иск за клеветнически твърдения по негов адрес.

Преди година Иванов осъди за 1 лев журналиста от ТВ 7 Николай Бареков. Тогава Районният съд уважи иска на градоначалника за клевети и обиди по негов адрес, изречени в директно телевизионно предаване и наложи административна санкция на Бареков в размер на 2500 лева.

След обжалване от журналиста днес хасковските окръжни магистрати измениха наложената присъда в частта относно предмета на престъплението и броя на клеветническите изрази, казани от Николай Бареков.
Те приемат, че подсъдимият не е изрекъл клевети, казвайки: ….ще чуете покъртителни истории, как пари дадени от Държавата, бяха отклонени от кмета на града и работниците не са получавали своите заплати….общината има паркинги,…монумента на Богородица не бил по каноните…камбанарията – схемата е даряваш благотворително – вземаш поръчка от общината, … кмета вижда себе си по някакъв начин в ролята на хасковския Цезар и др. В тази част Окръжният съд признава Бареков за невиновен.

В останалата й част от изразите според Окръжния съд присъдата е правилна и законосъобразна. Според днешното решение „съставомерни за престъплението „клевета“ са следните твърдения:  „тук има един кмет, който общува не с гражданите, а с бога…той има себе си за някакъв вид божество и това има своята форма, под която ще бъде показано…има цял поменик от престъпления…има незаконна вила на чашката на язовир „Клокотница“…говорим за престъпленията на кмета на града, който управлява вече 12 години като бащиния Хасково…крадец на църковни имоти“.

Тъй като присъдата е изменена като обем на клеветнически изрази, се налага наказанието да бъде намалено по размер и окръжните магистрати определят глоба от 1 000 лева, става ясно още от решението на съда. То не подлежи на обжалване.

Цялото решение и мотивите на съда вижте тук

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button