Регион

Любен Дилов отличи есета на ученички от Любимец и Свиленград

Цвета Кирилова14-годишната Цветелина Казакова от Любимец се класира на първо място в конкурса за есета на тема “ Вярвам в теб!“, организиран от Сдружение „Азбукари“ . В същата възрастова група трето място зае Росица Николова, на 18 г., от Свиленград.

Постъпилите 200 есета са оценявани по оригиналност и откровеност от жури с председател Любен Дилов –син. Участниците са писали за християнството, за вярата в семейството, в приятелството, в доброто. Някои са споделили огорчението си от това, че ние, българите, не можем да се обединим като нация.

Всички победители ще бъдат  наградени на специална церемония в края на март.

Конкурсът за есета и рисунки е наречен „Вярвам в теб“ на името на детския фестивал, който за втора година ще организира „Сдружение Азбукари“.

Припомняме, че хасковските деца получиха специална покана за участие във фестивала лично от председателят на организацията Цвета Кирилова, която присъства на благотворителния концерт „Хасково може“ миналата седмица в областния град.

Тогава талантливите деца на Хасково събраха над 1000 лева за изграждане на първата в България детска площадка за обучение и игра на деца в неравностойно положение. Тя ще бъде разположена на площ от 300 кв.м. в Южния парк на София.  Инициатор на това начинание е именно „Сдружение Азбукари“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button