Хасково

Обясняват на ученици защо трябва да се плащат данъци

ImageДанъчни експерти влизат в ролята на учители и провеждат дискусии с гимназистите по най-новия проект на НАП „Влез в час с данъците“, похвалиха се от приходната агенция.

Хасковските училища, включени в кампанията са ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Гимназията по туризъм, СОУ „Св.Паисий Хилендарски“ и СОУ „Васил Левски“. Тя има за цел да даде полезна информация на младите хора за плащането на данъци и осигуровки и да промени възприятията им относно необходимостта от събирането на приходи.

Данъчните ще се срещнат с ученици от 9-ти до 12-ти клас и ще им разказват кой, как и защо плаща данъци, какви права получаваме срещу внасянето на осигуровки. Щели да им разясняват и защо всички са ощетени, когато се крият задължения. Експертите ще обясняват също правата на всеки при наемането му на работа, разликата между трудов и граждански договор, защо е важна касовата бележка и какво се случва ако не се осигуряваме здравно.

От НАП обмислят да провокират творческото мислене на учениците с конкурс, в който могат да бъдат спечелени таблет, смартфон и електронен четец за книги. Конкурсът е в две категории – текстова и визуална, а темата е „Данъците, без които не можем“. Той ще продължи до края на учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Данъкоплатец.
Данъкоплатец.
12.03.2013 14:57 14:57

Няма ли да обясняват защо данъците в Хасково са едни от най високите,данък згради,данък МПС,ТАКСА смет защо не се събира на глава от населението ами е на квадратура?Квадратурата ли изхвърля боклука и ли броя на черепчетата живеещи на тая квадратура.
Ако в един апартамент от 60кв.м. живеят 10 души в дру също такъ апартамент 60кв.м.живеят 2 души,кой изхвърля повече боклук?Изащо таксата трябва да бъде еднаква,това не е ли пладнешки обир????
И още нещо къде е ДДС-то на гражданите,пълним хазната със всеки касов бон,а къде са парите това малко ли е?
РАЗБОЙНИЧЕСКА ДЪРЖАВА…

Анонимен
Анонимен
13.03.2013 10:16 10:16

А тия тримата които са заловени от полицията за рекет дали са разяснявали на учениците?Ебати наглоста,остава да отидат и в забавачките,че учениците какви данъци плащат ве ГЛУПЦИ такива?Малко им е на децата другото та и вие навлеци,като му дойде времето те ще се оправят и ще плащат,а не като вас да краднат на поразия…

Back to top button