Хасково

„Св.св. Кирил и Методий“ пилотно въвежда нови технологии в час?

ПрезентацияХасковското училище „Кирил и Методий“ обмисля да въведе нова технология в обучението на децата от 1 до 4 клас. Така то ще се превърне в пилотното за Хасково, което ще работи с виртуалната система, известна още като „един компютър, много мишки“.

При нея учениците играят в отбор по двама и разполагат с персонални мишки, свързани към общ компютър. Избраният от учителя урок се прожектират на екран. Децата въвеждат имената си, след което с помощта на мишката избират верния отговор на поставената задача. Всеки верен отговор им дава точка и се стимулира с награда. Така те се превръщат в реални участници в учебния процес.

Днес иновационният метод бе презентиран пред ученици и учители от начален курс от Йорданка Първанова, преподавател в единственото училище в региона, което работи с него – димитровградското „Любен Каравелов“. С този софтуер ние работим от 3 години. Освен че се разнообразяват часове, ползата от обучението е огромна. Децата усвояват по-лесно преподавания материал и интересът им нараства, убедена е Първанова.

Обмисляме идеята да въведем системата от новата учебна година в начален курс. Трябва обаче да се допитаме и до родителите дали е достъпна за тях, каза директорът на училището Костадин Калъпов. За лиценз и закупуване на софтуер ще са необходими около 1 000 – 1 200 лева, които могат да се поемат от училището, допълни той.

 Презентация Презентация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button