Хасково

24 от областта чакат награда от Бербатов

БербатовЗа поредна година изявени деца от областта са номинирани в конкурса „Награди за успелите деца на България“ на фондация Димитър Бербатов.

Тази година талантите от региона са 24. Те са разпределени в 3 категории – наука, изкуства и спорт и три възрастови групи – от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас.

Сред спортистите е 8-годишната Борислава Иванова от клуб по аеробика „Мега спорт“, която е носител на не едно златни отличия от национални и международни турнири. Одобрена е номинацията и на възпитаникът на спортното училище в Хасково Енгин Исмаил – борба свободен стил. 13-годишният лекоатлет Илия Сивков също чака награда от фондация Бербатов.

Димитровградското присъствие в категория „спорт“ е на Стоян Георгиев, който тренира борба. Номинирани още са бадминтонистът Даниел Николов от Хасково, гимнастичката Юлияна Апостолова от с. Капитан Андреево и кикбоксьорката Теодора Стоянова от Свиленград.

Седем са номинациите в категория „наука“ от областта. С успехите си Хасково представят Ралица Манолова и Християн Орлов от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Математиците от Димитровград са Надежда Цветкова и Милен Георгиев. За признание се бори и Кристина Кирова, която има успехи в областта на астрономията и математиката и Жулиен Колев, който е първенец на регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee. Надеждата на Харманли в категория „наука“ е Владимир Вълков, който е с награди от състезания  по информатика.

Талантите от региона, номинирани в категория „изкуства“ са 10. Сред тях е 11-годишният Николай Миков от Димитровград, който е спечелил първо място в раздел „стихотворение“ на Национален ученически творчески конкурс „Бог е любов“. Градът на младостта е представен и от танцьорите от балет „Галаксико“ Ивета Бинева и Ивайло Сапунджиев.

Младата художничка от Хасково Елис Мюмюн също чака признание за таланта си от фондация Димитър Бербатов. Останалите 6 уастници имат спечелени призови места в конкурс по дигитална графика и живопис. Това са хасковлиите Виктор Атанасов, Момчил Даскалов, Иван Богоев, Елена Маринова, Вяра Казакова и Христо Проданов.

В националния конкурс участват над 600 деца от България и чужбина. От тях ще бъдат наградени едва 9. За сметка на това всички номинирани ще бъдат включени в алманаха „Успелите деца на България“, който Фондация „Димитър Бербатов“ ще издаде.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button