Хасково

Съдът решава законни ли са унифицираните такси в детските градини

Съдийски чукДо месец Административният съд ще обяви законни или не са гласуваните от Общинския съвет такси за допълнителни педагогически дейности в детските заведения. Решението бе прието на 14 декември, но бе стопирано от областния управител като незаконосъобразно.

Днес юрисконсултът на Областна администрация поиска от съда решението да бъде отменено, защото противоречи на разпоредбите на Закона за народната просвета. Според прокурора местният парламент е приел допълнителните такси като задължителни, което е незаконосъобразно, защото те трябва да се  плащат доброволно от родителите.

Въпросното решение има за цел да унифицира събирането на пари в детските градини за наемане на възпитатели за педагогически, спортни или други услуги. Подчертана е възможността Младежкия център и други организации към общината да подбират преподаватели като сключва с тях трудови или граждански договори, които са доказателство за извършването на услугата.

В предишните условия съществуваше непрозрачност около събирането и разходването на средствата и това е опит да преодолеем този проблем, каза защитникът и председател на Общинския съвет Иван Иванов. Според него имало и много оплаквания от страна на родителите, че парите се използват неправомерно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Нямат наядаа,нямаат.
Нямат наядаа,нямаат.
13.03.2013 16:26 16:26

Колкото по голяма кацата с медъ,толкова по не личи като краднат,а Узунжовския е като ламя,затова няма деца,защото има такива химери…

ррр
ррр
13.03.2013 16:40 16:40

Защитник и председател на съвета и другарчето н кмета!!!

Ивайла - майка
Ивайла - майка
13.03.2013 18:44 18:44

За 8 месеца и 80 лв такса, децата не знаят 8 думи на английски.

ХАСКОВЛИЯТА
ХАСКОВЛИЯТА
14.03.2013 9:26 9:26

Не мога да разбера хасковския гражданин.
Не вижда ли как всичко което му се налага от общината е само в негов ущърб. А той мълчи и стои страхливо у тях си и казва това мен не ме засяга.
Разсъждения по скоро на феодално зависими селяни.

Такса смет в Пловдив беше вдигната скоро преди седмица две на 1,5 промила. а в Хасково от години е 3 промила.

Таксата за детски градини от 7-8 години вече е по висока в пъти от всички мои роднини от други градове.

Данък сгради и автомобили също е в пъти по висок доста познати си регистрираха автомобилите в Димитровград, Минерални бани и Стамболово. Особено транспортни фирми.

КАКВО ЧАКАТЕ ФЕОДАЛНИ СЕЛЯНИ?
ДА ВИ ОБЪРНАТ С ГРЪБ И ДА ВИ ЗАПОВЯДАТ ДА СЕ ХВАНЕТЕ ЗА ПАЛЦИТЕ НА КРАКАТА ЛИ?

ЧАКАЙТЕ ТОГАВА.

Анонимен
Анонимен
14.03.2013 10:04 10:04

Правете като мен, не си записвайте децата на английски. Аз първатагодина само бях доволна, втората – въобще и третата – не си записах детето.

нина
нина
14.03.2013 11:57 11:57

УЗУНДЖОВСКИА МАНГАЛ НЯМА НАЯЖДАНЕ.ПОСЕГНА И НА МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА С ДЕЦА.ОТВСЯКАДЕ КРАДЕНЕ И ПОСЛЕ ХОТЕЛ,ИМОТИ В ЧУЖБИНА,ЛЮБОВНИЦА В „ПОЧИВНО ДЕЛО“ И МНОГО ПАРИ.НЯМАТ ХАРЧЕНЕ.ДА СЕ ЗАДАВИ ДАНО С НАШИТЕ ПАРИ…

Back to top button