Хасково

Леят новата камбана за църквата „Св.Св.Константин и Елена“ в Одрин

КамбанаСпециализирана фирма в Пловдив лее новата камбана за българската църква „Св.Св.Константин и Елена“ в Одрин. „100 години Одринска епопея“ ще бъде изписано на християнския символ в чест на славната победа на българските воини в Балканската война.

300 килограмовата камбана ще е с височина 78 см. С монтирането и е ангажирана фирма в Одрин.

Както Haskovo.info писа, средствата за новата камбана се събират чрез дарителска кампания . Инициатор е хасковската структура на Отечествения съюз. Тиражирани са картички със снимка на храма, които се разпространяват в региона и страната срещу 10 лв. Пари даряват фирми и организации, първите постъпления са от хасковския клуб „Родолюбие“ и от Любимец.

Звънът на новата камбана ще огласи строения през 1869 г храм на 21 май, когато православната църква почита Светите равноапостоли Константин и Елена, съобщи Маргарита Минчева, председател на областната организация на Отечествения съюз. По традиция в този ден тракийски дружества и други родолюбиви организации и граждани от цялата страна масово идват в съседния турски град да се поклонят пред съхранените български светини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button