Хасково

Фуражомелка „погълна“ над 3600 стека цигари на изобретателни контабандисти

ЦигаритеКонтабандистите на цигари непрекъснато изненадват митничарите с изобретателността си. За да внесат в страната папироси без бандерол търговците ежедневно измислят нови видове тайници.

В края на миналата година при  проверка на жена, митническите служители са открили пакети с тютюн за пушене, облепени около вътрешната страна на краката на пътничката. Други нарушителката пък проявили също изобретателност, като укрили цигарите във фабрично изработени кутии за натурални сокове.

Сред любопитните случаи са хванати контрабандни стекове цигари, вакумирани и пуснати в туби с течни перилни препарати, както и спалня в каравана, с обособен тайник за цигари, разказа началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов.

Днес той присъства на поредното унищожаване на над 3600 стека контрабандни цигари и 20 кг тютюн, задържани през 2011 и 2012 година. За да се унищожат нелегалните папироси бе използвана фуражомелка, защото изгарянето им е в пъти по-скъпо. Така тютюнът става неизползваем и след това се изхвърля на сметището.

За миналата година Митница Свиленград е унищожила 60 милиона къса цигари. Повечето, внесени през границата в тайници. Ако не бъдат заловени, контрабандните цигари стигат до клиентите на цени наполовина по-ниски от легалните.

Видео Вижте видео репортаж

Цигарите Цигарите
Цигарите Цигарите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.03.2013 15:25 15:25

Пуснете ги да пушат хората,хем ще влезе някоя пара в държавата,ейй големи дръвници брейй…

Back to top button