Хасково

Газифицират 27 обществени сгради с приоритет

Image

инж.Васил Василев

27 общински обекта в Хасково ще бъдат газифицирани приоритетно. В момента се водят разговори с общината, които са на етап остойностяване, съобщи за Haskovo.info директорът на „Ситигаз“ за подрегиона инж. Васил Василев.
В момента ние подготвяме инвестициите, които ще са необходими. Общината трябва да каже кои обекти ще може да финансира със средства от собствения си бюджет. Иначе ние предлагаме и 3-годишни лизингови програми, които няма да я натоварват с допълнителни средства, каза инж. Василев. Той уточни, че се очаква към края на месеца да имат разговори с местната администрация по предложените оферти с конкретните стойности на необходимите инвестиции. Тогава ще стане ясно на кои обекти ще започне газифицирането и кои могат да бъдат отложени във времето.

Кои ще са обектите, които ще се газифицират приоритетно, от общината също не поискаха да посочат предварително. Ние сме представили на „Ситигаз“ списък, но чакаме от тях да ни дадат офертите и тогава ще ги огласим, коментира пресаташето на общината Бояна Тодорова. Тя обаче уточни, че става въпрос за сгради с обществено значение като детски градини, читалища и други.

Изграждането на мрежата ще бъде съобразено с посочените от общината обекти. Там, където се изгражда мрежа, ще се пускат отклонения и всеки, който има желание, ще може се присъедини към нея. В момента хората се информират за тази възможност. Нашият ангажимент е да изградим газопреносната мрежа. Ако битови абонати искат да се включат към нея, трябва да заплатят такса присъединяване в размер на 336 лева с ДДС. Оттам нататък, когато започне подаването на газ, те ще плащат потребеното количество, каза инж. Василев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кандидат за включване
Кандидат за включване
14.03.2013 15:19 15:19

Пишете откъде ще минава трасето,ще минава ли по
ул.Г.Кирков кръстовището с ул.Дунав,къде трябва да внеса такса и докога,или няма срок.На каква цена ще е газа и как ще се измерва?
Благодаря.

Back to top button