Хасково

Подобряват качеството на живот в граничния район с над 4 млн. Евро

Областна администрацияБългарски и турски институции ще си партнират при разработването на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция 2007-2013. Предвиденият бюджет за третата покана за набиране на проектни предложения възлиза на 4 697 172 Евро.
Потенциалните партньори от двете страни са поканени на работна среща, инициирана от областния управител Ирена Узунова. Тя ще се състои в понеделник, а на нея ще присъства и заместник-областният управител на Одрин Айхан Озкан.

Срещата цели да подпомогне потенциалните кандидати от областите Хасково и Одрин при установяване на партньорства. Набирането на проектни предложения стартира през февруари. Те трябва да бъдат насочени към устойчиво социално и икономическо развитие и подобряване на качеството на живот.

Програмата има за цел да повиши капацитета на местните и регионални власти, неправителствените организации и бизнес асоциации, образователни и културни институции и др. в разработването и изпълнението на съвместни проекти в допустимия граничен регион. За България това са областите Бургас, Хасково и Ямбол, а за Турция провинции Одрин и Къркларели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button