Хасково

Покривът на Автошколата рухна. Вятърът евакуира Книжния пазар

ВиелицатаПокривът на бившата Автошкола в Хасково рухна заради силния вятър. Конструкцията се е свлякла на ул. „Тунджа“. Ранени при инцидента няма. Няма опасност и за децата от намиращата се в близост детска градина „Ежко Бежко“.

Вятърът, който бушува в Хасково е със скорост 90 километра в час, съобщиха от Метеорологичната обсерватория. До 14:00 часа днес екипите на Областната противопожарна служба са се отзовали на 10 сигнала. По-голямата част от тях са за паднали или надвиснали ламарини, които застрашават живота на хората, съобщи за Haskovo.info инспектор Пламен Петков.

ВиелицатаПо обяд вятърът евакуира търговците от Книжния пазар в центъра на Хасково. Те разказаха, че платната на покрива на пазара започнали да хвърчат.

Три от тях се забили в намиращ се в близост магазин и дори напукали стъклената витрина. „Много страшно беше. Добре, че не бях пред магазина“, разказа служителката в търговския обект. От там веднага позвънили на 112.

ВиелицатаНа мястото дойдоха спасители, полицаи и служители на „Екопрогрес“, които разчистиха падналите платна. След тях обаче спасителите останаха да обезопасят покрива, за да предотвратят евентуални инциденти.

По същото време хвърчаха ламарини от покривите на ДНА и блок 24 в кв. „Орфей“. Междувременно пожарникарите са разчистили и няколко паднали дървета на бул. „Г.С. Раковски в Хасково, в Димитровград и в село Подкрепа. В бригадирския град вятърът „издухал“ дори комин на къща.

Haskovo.info припомня, че според синоптичните прогнози за Хасково днес е обявен „оранжев код“. Вятърът е опасен и може да достигне 100 километра в час.

Видео Вижте видео репортаж

Виелицата Виелицата
Виелицата Виелицата
Виелицата Виелицата
Виелицата Виелицата
Виелицата Виелицата

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nedyalkov
Nedyalkov
15.03.2013 10:53 10:53

Когато бяха най-големите пориви на вятъра, на у. Дунав, зад аптека Гален рухна и някакво скеле.
В СЪЩОТО ТОВА ВРЕМЕ работници от фирма Титан миеха с маркучи и водоноска бул. В.Левски до хипермаркет ПЕНИ. Вятърът веднага засипваше с пясък и клонки прясно измития асфалт.
Егати и простотията и хабенето на парите на данъкоплатците. Пари хвърлени на вятъра. Но в хасково пари бол и затова с лека ръка се хвърлят.

Back to top button