Регион

Мостът на река Марица край Любимец опасен, спряха движението

Път, илюстрацияДвижението на моторни превозни средства и пешеходци по моста над река Марица край Любимец се забранява. Причина за крайната мярка е изключително лошото техническо състояние на съоръжението. Мостът е опасен и има риск да се стигне до трагични инциденти, съобщиха от пресцентъра на община Любимец.

Мостът е собственост на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Техни експерти са извършили оглед и са категорични, че участъкът трябва да бъде затворен както за превозни средства, така и за пешеходци. 

Специалистите са констатирали разрушени и блокирани дилатационните фуги, неработещи подвижни стоманени ролкови лагери, липса на бетон в отделни участъци. Освен това има продънване на пътното платно, липсва бетоновата плоча, а армировката на плочата и асфалтобеновата настилка са единственото, което не е позволило да се стигне до инциденти.

Затова със заповед на директорът на Областно пътно управление в Хасково движението по него се забранява до 15.11.2013г. Движението ще се осъществява по обходни маршрути.

За ремонта на съоръжението ще са необходими около 4-5 млн.лв., които трябва да бъдат осигурени от АПИ. Продължителността на времето, в което няма да се преминава през този участък зависи от периода за избор на изпълнител и спазване на всички технически процедури, уточниха от община Любимец.

Ситуацията обаче създава доста затруднения за хората, живеещи от двете страни на р. Марица. Това е много важна пътна отсечка, тъй като е единствената връзка на града с автомагистрала Марица и най- краткият път между Любимец и част от селата. Освен това мостът е почти единственият начин земеделските стопани да стигнат до своите земи.

Ще съдействаме, но не можем да се ангажираме пряко с изпълнението на ремонтните дейности по моста, тъй като той е част от Републиканската пътна мрежа и е собственост на държавата, уточняват от ръководството на община Любимец.

Общата дължина на съоръжението е 390 метра. Строителството му е завършено през 1959 г. и оттогава не е правена никаква основна реконструкция по него.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.03.2013 17:38 17:38

Сега викайте БОКО ТИКВАТА щото той е по тия работи,лентички,млентички,рязане,мрязане и накрая един голя к*р,ама да е в неговия гъз…

Анонимен
Анонимен
14.03.2013 17:39 17:39

24419-111

Гост Написано на 14-03-2013 в 17:38 часа
0 0
Сега викайте БОКО ТИКВАТА щото той е по тияработи,лентички,млентички,рязан� �,мрязане инакрая един голя к*р,ама да е в неговия гъз…

 

]]>

Back to top button