Хасково

Животоспасяващ уред получава отделението по неонатология

ImageОтделението по неонатология към МБАЛ –Хасково получава  40 726 лв. от 4-та дарителска кампания „Избери, за да помогнеш” . Сумата ще бъде използвана за закупуване на респиратор за апаратна вентилация на новородени.
Лични дарения направиха 2400 служители в България. Заедно с добавените от банка  100 лв. за всяко дарение на служител, общата сума взлезе на 284 398 лв. Към тях се прибавиха дарения от други организации и чрез SMS и така общата сума стана 313 178. Благотворителният акцент тази година  е поставен  върху здравни проекти, сред които и хасковският.

Както Haskovo.info писа при старта на кампанията, годишно през отделението преминават по 1000-1100 деца. Тук често се хоспитализират новородени деца  и от съседната Кърджалийска област. Само в интензивния сектор годишно постъпват за диагностично уточняване и лечение около 300 деца, повечето с различна степен на недоносеност. Дихателната патология е най-честа у новородените и в много случаи се налага апаратно подпомагане на дишането в първите дни от живота им. Благодарение на това  се спасяват много деца, в това число и с изключително  ниско  тегло при раждането.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button