Хасково

Съдът: Няма да се вика представител на общината при пътни инциденти

Дупка, илюстрацияАдминистративен съд – Хасково отмени решението на Общинския съвет, според което на всеки инцидент на улицата, предизвикан от дупка или друга неравност трябваше да бъде викан и представител на общината.

Предложението беше на кмета Георги Иванов, а причината, че през миналата година драстично се е увеличил броят на предявените от физически лица и застрахователни дружества искове за заплащане на обезщетения за претърпени щети в следствие на катастрофи. При гласуването беше обяснено, че целта на присъствието на общински служител е да документира подробностите около инцидента и да бъде установено кой е виновен за неравностите на пътя, защото голяма част от тях са причините от ВиК, EVN и други структури, а не са по вина на кметството.

По искане на областния управител Ирена Узунова съдът е преценил, че решението е нищожно и незаконосъобразно, защото общинският съвет не е компетентен и го е взел в противоречие със Закона за пътищата и Закона за движение по пътищата, които определят правилата за реакция при инциденти.

В решението си магистратите посочват, че присъствието на представител на Община Хасково на пътен инцидент може да бъде предмет на договорка между кметството и Пътна полиция.

Решението на Административния съд може да бъде обжалвано в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.03.2013 14:58 14:58

Ебати и наглеца не стига че не си оправя дупките по улиците,иска да не го съдят ами иска да командва и ПОЛИЦИЯТА гъзъ ти к*р неще ли?Майкаа и твойта вода ще изтече че тогава.
Дръж са земьо…

Анонимен
Анонимен
18.03.2013 8:20 8:20

Какво ще реши присъствието на човека на кмета нали съдът преценя, а не човека на кмета?

Back to top button