Хасково

Писателка: Всичко на този свят е приказка

Регионална библиотекаПриказките се търкалят по улиците, висят по дърветата,  кацат по прозорците … обкръжени сме от приказки, но кой ли ги забелязва. Това каза писателката Величка Настрадинова, авторка на 18 книги, която днес гостува в Детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково.

Пред третокласници от ОУ  „Климент Охридски“ тя представи най-новата си книга „24 чисто нови приказки“.
Веселите авторски приказки внушават на децата на разбираем език посланието да бъдем добри, да обичаме всички твари, населяващи планетата Земя, която не принадлежи само на човека. Творбите са илюстрирани от деца на възраст между 6 и 13 години.

Любознателните ученици се поинтересуваха кога гостенката е започнала да пише и как идва вдъхновението. Те научиха как книгата изминава своя път- от белия лист и компютъра, през редакторите и коректорите в издателството, до рафтовете в книжарниците и библиотеките.

Търсете своята дарба. Уважавайте различния от вас, ако всички бяхме направени по един калъп, щеше да е ужасно скучно, каза Настрадинова на децата.

Регионална библиотека  Регионална библиотека 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button