Хасково

Хванаха измамник от Ямболско, хасковлийка изгоря с 5 000 лева

Image64-годишен измамник са задържали димитровградските криминалисти, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Хасково. Мъжът с инициали Д.Д. живеел в ямболското село Ханово.

През почивните дни той се обадил по телефона на 45-годишен димитровградчанин и му заявил, че синът му е ударил дете при ПТП. Мъжът се усъмнил, че става въпрос за телефонна измама, тъй като му били поискани пари за освобождаването на сина му. На уговореното място за предаване на сумата в димитровградското село Добрич пристигнали група полицейски служители и задържали измамника.

В хода на разследването станало ясно, че по-рано през деня той е завлякъл с 1 630 лева и 85-годишна жителка на симеоновградското село Навъсен по познатата схема.

В дрехите му криминалистите са открили и бележка с адрес в Димитровград. При посещение на мястото се оказало, че 83-годишна жена вече била приготвила 5 000 лева за предаването им. Тя била измамена по схемата „пари за спешна операция” на детето й и трябвало да предаде парите на изпратен от доктора санитар.

Междувременно по схемата „ПТП с убито дете” е била измамена и 75-годишна хасковлийка. В събота по обяд на стационарния телефон й се обадил непознат, който й съобщил, че синът й е блъснал дете на пътя, което е починало. За да бъде пуснат синът й, той поискал 10 000 лева. Час по-късно жената предала на непознат мъж пред дома си на улица „Тимок” 5 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button