Спорт

Димитровград с 12 шампиони по борба тази година

КласиранеДимитър Стоев грабна единственото отличие за Хасково при класиците на провелото се в Сливен държавно първенство по борба за деца. Възпитаникът на клуб „Ангел войвода“ завоюва бронз в категория 66 кг. В същия стил, но при най-леките /30 кг/ хасковлията Денис Ибров се класира 5-ти в конкуренцията на още 19 момчета от цялата страна. 5-ти при 38-килограмовите завърши и съотборникът му Кольо Колев, който също се размина с бронза.

Много по-успешно се представиха възпитаниците на клуб „Димитровград“, за които стана навик да се завръщат с куп медали и титли от държавните първенства по борба. В надпреварата в свободния стил надеждите на бригадирския град премериха сили с 250 състезатели от 40 клуба и си тръгнаха с 5 златни, 1 сребърен и 4 бронзови медала.

„Нашите борци доминираха сред останалите участващи клубове. Спечелихме най-много шампионски титли и най-голям брой отличия“ – похвалиха се от „Димитровград“.

На най-високото стъпало се изкачиха Стоян Георгиев /категория 30 кг/, Боби Ников /47 кг/, Иван Бадавров /53 кг/, Въчо Делчев /73 кг/ и Кристофър Атанасов /+73 кг/

Със сребро остана Иван Иванов при 35-килограмовите, а с бронзови медали Никола Нейчев и Стилян Илиев в същата категория, Петър Тенев /38 кг/ и Васил Живков /53 кг/. Георги Стойчев /32 кг/ и Георги Иванов /59 кг/ останаха на крачка от медалите, след като загубиха срещите си за третото място, но показаха голям потенциал.

От началото на годината само от държавни първенства борците на „Димитровград“ са завоювали 23 медала, от които 12 златни – допълниха от клуба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button