Хасково

Турция очаква безвизов режим за всички нейни граждани

Трансгранична срещаТурция очаква от България изцяло да премахне визите за турските граждани. Надяваме се на вашата подкрепа по този въпрос, заяви в Хасково генералният консул на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи.

Визовият режим за турските граждани, които притежават валидни шенгенски визи бе премахнат на 31 януари миналата година, но съседите очакват това да се случи за всички граждани на тяхната страна.

Според Шенер Джебеджи българо-турските отношения в момента са много добри и въпреки икономическите трудности, Турция показва едно устойчиво развитие. Това, което трябва да направим е да създадем необходимата инфраструктура и да премахнем съществуващите бюрократични пречки, каза още той.По думите му двете държави има какво да вършат и по отношение на трансграничното сътрудничество и относно търговско-икономическите си отношения.

Шенер Джебеджи присъства в Хасково на откриването на работна среща за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция, инициирана от областния управител Ирена Узунова. На нея присъстваха представители на неправителствени организации, бизнес асоциации, образователни и културни институции.

Целта на форума бе да се подпомогнат потенциалните кандидати от областите Хасково и Одрин в процеса на установяване на партньорства за кандидатстване по отворената покана за набиране на проекти. За разлика от предишните три покани, този път броят на проектите, които ще бъдат одобрени, е по-малък. Причината е, че бюджетът на програмата за настоящата покана е по-малък и възлиза на 4 697 172 Евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Mehmed
Mehmed
18.03.2013 13:02 13:02

Това турците от турция да идват тука свободно не е добре. От тях има много престъпници, терористи и кюрди дето могат да направят беля. За това да си стоят там , а ние като трябва за нещо ще ходим до тях. Трябва даже всеки да се обискира и претърсва до голо, щото са трафиканти. Особенно онези забрадените ханъми могат цял човек да прекарат под наметалото.

Анонимен
Анонимен
18.03.2013 13:15 13:15

АКО ВЛЕЗЕ В ЕВРОПА МОЖЕ

читател
читател
18.03.2013 13:55 13:55

О, не, в никакъв случай, тогава тук ще настане пълна анархия, като вземат безконтролно да си влизат и излизат.

SOFİA
SOFİA
18.03.2013 21:03 21:03

mnogo dobra ideya dase ,mahnat vizite nie sme komşii ne moje taka te şe ni vdigna,t na kosmosa ako iskat

Back to top button