Хасково

24 ВУЗ-а се представят в Хасково, засега запазват семестриалните такси

Кандидат-стунентска борса24 висши учебни заведения и два частни колежа се представят на откритата в Хасково днес кандидат-студентска борса 2013 в читалище „Заря“. До 18 часа кандидат-студентите ще могат да се запознаят с предлаганите специалности и да подадат заявления за полагане на предварителни изпити в желания от тях ВУЗ.

Сред дошлите да се запознаят с условията бе и Живко Димитров от Димитровград. Той учи в Природоматематическата гимназия, но в бъдеще се е насочил към съвсем други специалност. Математиката не ми се отдава и затова смятам да кандидатствам с история, каза той. Живко иска да учи право и вече си е избрал два университета, а днес подаде молби за явяване на предварителни изпити във Великотърновския университет и ПУ „Паисий Хилендарски“.  

Хубавата новина е, че поне до момента таксите за обучение в отделните висши училища се запазват като миналогодишните. Единствено в УНСС има предложение за вдигане на семестриалните такси, но до момента решение за това не е взето, уточниха представителите на ВУЗ-а.

Кандидат-стунентска борса

Живко се е насочил към правото.

Различни са и таксите за полагане на изпити и всеки университет сам си определя цените, каза пред Haskovo.info изпълнителният директор на борсата проф. Анна Аладжинян. И тази година някои университети приемат с оценки от матури, но това се отнася за специалности, които са по-малко търсени. За всички останали се държат кандидат-студентски изпити. Както и миналата година, бъдещите студентите ще могат да полагат  предварителни и редовни изпити и да избират по-високата оценка, уточни проф. Аладжинян. Голяма част от специалностите съществуват в няколко ВУЗ-а. Заради голямата конкуренция и борба за студенти, различните университети оформят бала за прием по различен начин.

Няколко са новите специалности тази година. Например в Аграрния университет в Пловдив са разкрити „Управление на регионалното развитие“ и „Мениджмънт“. В УНСС пък наесен ще има 4 нови специалности с английски език и „Медия и икономика“.

Кандидат-стунентска борса  Кандидат-стунентска борса 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button