Хасково

Никой не иска да руши незаконните ромски колиби на Акация 5

КъщитеЖелаещи да разрушат незаконните ромски къщи зад гаражите на ул. „Акация“ №5 в Хасково засега няма. На отправената първа покана от страна на Държавния национален строителен контрол не е била представена нито една оферта. Затова преди дни е отправена повторна покана, съобщиха за Haskovo.info от ДНСК.

Припомняме, че сагата около „поникналите“ изневиделица три ромски къщи зад гаражите на ул. „Акация“ №5 започна през лятото миналатагодина след читателски сигнал. Тогава „строителите“ тепърва започваха изграждането на жилищата. Дългата административна процедура по премахването на незаконните постройки обаче даде достатъчно време на нарушителите не само да построят къщи, но и да изкарат зимата в тях. Такава беше и целта им.

От ДНСК припомнят, че след направената проверка през юли, на нарушителите е бил даден срок до края на месец декември да премахнат доброволно къщите. При последвала инспекция през януари се оказало, че заповедта не е изпълнена. Така на 14.01.2013 г. е издадени заповеди, с които се предоставят правомощия на началника на РДНСК – Хасково за започване на процедура по събиране на оферти за определяне на изпълнител за извършване на принудителното премахване, която към днешна дата не е приключила.

Междувременно по сигнал от живущи в бл. 32 в ж.к.“Орфей“ е извършена проверка от служители на община Хасково и са установени 5 незаконни жилищни сгради в близост до жилищни блокове с номера 32, 42, 43 и 33. Съставени са Констативни актове, издадени са и заповеди за премахване на незаконните жилищни сгради. Всички заповеди обаче са обжалвани пред Административен съд Хасково и към момента няма влезли в сила съдебни решения.

От ДНСК уточняват още, че проверка за незаконно строителство в кв.Република не е извършвана и уточняват, че от края на миналата година заради промени в законодателството вече действията по контрола на строителството са изцяло в компетентността на общинските администрации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бат Сали
Бат Сали
19.03.2013 10:49 10:49

Аттакаа,сига веки ши фаните сичкото сиган за
к*рата,киметя Жорката наш човекь няма хич да закача на нас щот,няма да гласува за него яаа…

Бат сали
Бат сали
19.03.2013 19:48 19:48

Ако кметя ми варне парите сам ша си бутаме колибата ама неште да ги врашта а като дойдет изборите пак за жорката ша мятаме гласа ша има кювтета кевабчета я да живиат сиганите ураа

asan
asan
19.03.2013 21:20 21:20

ATAKA да едеш сигаскиии кууу…….р

Бат Салито ва...
Бат Салито ва...
20.03.2013 8:57 8:57

Ей Асани,много да ни знаиш щот ши е*авам и тебе и Айшето в църния гъз,чи гъзъ ти ша исвири кат житварска стомна на вятър,мангал с мангал ади да отиваш да лижиш на кмета гъза мръсен мангал…

Back to top button