Хасково

Златаровци „размазаха“ софиянци на английска викторина

ПобедителитеДесетокласниците от ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ Десислава Колева, Кремена Тодорова, Велека Георгиева и Борис Костадинов станаха първи на провелата се в края на миналата седмица в София Национална викторина на английски език.
До последния кръг на състезанието достигнаха 6 езикови гимназии от София, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград и Хасково.

Надпреварата за учениците е преминала през няколко кръга – езиков, презентация на европейски университети, въпроси за водещи образователни системи и знания за Европейския съюз.

Златаровци са получили много добра оценка на презентацията, с която са успели да разгромят основните си конкуренти от софийската Първа езикова гимназия.

Така за втора поредна година хасковските възпитаници на ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“ стават първи на Националната викторината на английски език. Наградата за тях е двуседмичен езиков курс във Великобритания през лятото.

ПобедителитеМеждувременно в елитното школо върви трескава подготовка за националната олимпиада по испански език, чийто домакин е ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“.

63-та участници в състезанието ще бъдат посрещнати тържествено в петък от 18:30 часа с концерт – спектакъл „За Испания, Дон Кихот и още нещо!“, който ще бъде представен на сцената на ДКТ „Иван Димов“.

Организаторите обещават да преплетат в едно много музика, танци и история. В събота е самото състезание. Честта на Хасково ще защитават 8 ученици от гимназията.

Класиралите се дванайсетокласници в първата десетка ще бъдат приети без изпит в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. За останалите организаторите са предвидили грамоти и предметни награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мо
мо
20.03.2013 14:26 14:26

Пък когото не приемат в СУ ще отиде да учи в чужбина и после, ако е пял в хора е ясно, мястото му на министър е сигурно

Анонимка
Анонимка
17.04.2013 14:23 14:23

Извинете какъв бал,трябва да имате за Английски с Испански и Испански с Английски?

...
...
08.05.2013 19:59 19:59

Ехоо, Харвард е много по-висше учебно заведение от СУ. Така че не се прави на много умен.

Back to top button