Хасково

Раздават годишните награди на 16 млади актьори

Театралната школа16 млади таланти от Театралната школа при Младежкия център в Хасково ще получат призове за актьорско майсторство. Това ще стане на специална церемония тази вечер, на която школата ще раздаде годишните си награди.

Годишните награди се връчват в няколко категории – за най-добър актьор/актриса, най-добра поддържаща роля, най-добър успешен дебют, най-добър комедиен актьор, най-добър спектакъл.

По време на церемонията по награждаването най-новите възпитаници на театралната школа ще представят спектакъла „Площадчето“. Те ще влязат в ролите на хора от различни професии, които не се познават по между си и случайно се срещат на площада. Това са деца, които от няколко месеца играят на сцена и това е един своеобразен тест за тях, каза ръководителят на Театралната школа Румяна Георгиева.

Част от младите актьори, които тази вечер ще бъдат призирани, вече имат награди от национални конкурси. В категорията най-добър актьор/актриса над 15 години ще бъдат наградени Йосиф Хаджиев, Кито Китев, Димана Щерева, Луиза Катар и Мина Иванова. В същата категория, но под 15 години са наградени Тодор Вражалиев, Калина Вълчева и Златимира Запрянова. За най-добра поддържаща роля приз ще получи Борис Костадинов, а за най-добър комедиен актьор Богдан Бухалов. Дарина Димитрова печели в категорията за най-добър успешен дебют.

Най-добрият спектакъл през годината пък е „Госпожа Министершата“ на Бранислав Нушич на Малък младежки театър зад пазара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button