Хасково

ГЕРБ: Над 120 милиона лева влязоха в общините в Хасковско за 4 години

ГЕРБНад 120 милиона лева са влезли в общините в Хасковска област през последните 4 години, отчетоха днес бившите вече депутати от ГЕРБ Иван Петров, Фани Христова, Румен Данев и Катя Чалъкова.

Най-много пари по проекти е получила община Свиленград. Само бъдещото изграждане на водния цикъл там е на стойност 47 милиона лева, обясни Иван Петров. Сред своите успехи бившите народни представители изтъкнаха възраждането на Медицинския колеж в Хасково, успешните мениджъри, които управляват болницата и запазването на ветеринарната лаборатория, която е трябвало да бъде закрита.

Досегашните депутати припомниха, че са съдействали за прехвърлянето на община Хасково на част от военните имоти и сградата на Математическата гимназия, както и за предоставянето на 4 декара терен на Гимназията по дървообработване и строителство, където беше създадено модерно спортно игрище.

Ние бяхме активни и работихме упорито, затова няма от какво да се срамуваме, обобщиха Петров, Христова, Данев и Чалъкова. Всеки от тях е участвал като автор в създаването на голяма част от законопроектите в парламента. Сред най-важните са по-големите наказания за шофьорите при причиняване на смърт на пътя, криминализирането на насилието над животни и закона за училищното и предучилищното образование.

Няма да ставам депутат от друга политическа сила, отговори Иван Петров на въпроса дали е водил преговори с ДПС за избираемо място в листата им. Сегашният областен координатор на ГЕРБ Иво Димов посочи, че очакват поне 3 депутатски места от 8-те, предвидени за хасковски район. Вчера номинациите за кандидати за народни представители са били изпратени в София за одобрение от ръководството на партията. Засега се предполага, че водач на листата ще бъде Делян Добрев.

Сред останалите номинирани са областният управител Ирена Узунова, председателят на общинския съвет в Свиленград Георги Еленков, заместник-председателят на хасковския местен парламент Евгения Ангелова, общинските съветници Антон Иванов и Сена Радева, както и досегашните четирима депутати. Предложени са и част от бившите министри, както и Бойко Борисов, но те едва ли ще бъдат част от листата, която ще бъде официално обявена следващата седмица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.03.2013 16:04 16:04

дрън дрън

Негербер
Негербер
20.03.2013 8:22 8:22

Др.Петров,кого да питаме тогава къде са париците,за какво са използвани,или Узунжовския мангал е лапал,лапал и нищо не е направил за града?Поразтършувайте го тоя мръсен манго,ето в бизим махле нямало кой да премахне незаконно построеното.Значи тоя подържа беззаконието.
ЦИГАНСКИ КМЕТ,
ЦИГАНСКИ ГРАД…

Анонимен
Анонимен
20.03.2013 11:38 11:38

Късно,много късно е либе за китка!Калинките изядоха герберите…

Хасковлия
Хасковлия
21.03.2013 8:59 8:59

Фактът, че са инвестирани толкова пари, а безработицата да нараства показва, че управлението на средствана е силно корумпирано и голяма част от парите просто потъват в джобове на бизнесмени и заплати на чиновници. Като се изключи това, 120 000 000 лв, ако се разделят на 250 000 души, колкото са официалните данни, че са жителите на Хасково се получава, че издръжката на един човек е от рода на 100 лв за година. Това много пари ли са при положение, че на мен само винетката ми е 70 лв, оставям настрана ДДС.

Back to top button