Хасково

70 са новите кандидати за ловджии

Лов, архив70 души се записаха в курса за подготовка на ловци в Хасково. Той се провежда по програма, утвърдена от Изпълнителната агенция по горите. До края на месеца приключва теоретичната част. През април кандидатите ще овладяват техниката на боравене с ловно оръжие. Изпитите се очаква да бъдат насрочени през юни-юли, информираха от хасковското дружество.

Големият обем от теория и практика, залегнали в курсовете, е с цел по-добрата подготовка на бъдещите ловци, тяхната безопасност и недопускане на инциденти по време на ловните излети.

Новите ловци ще запълнят част от вакантните места в Хасково, които са 171. Haskovo.info припомня, че броят им се определя в зависимост от свободната ловна площ, с която дадено дружество разполага.

В приключилия сезон ловците от Минерални бани се похвалиха с 23 диви прасета, от село Александрово- с 18. Добра слука имаха и в Нова Надежда, Силен, Николово, Сираково, Сърница. В графата регулиране на хищниците Узунджово отчита 75 чакала, а Александрово – 40. С 54 лисици класацията оглавява дружинката в село Силен, следвана от Узунджово и Малево. Отстреляните 3 вълка пък са постижение на Минерални бани и Царева поляна.

По-слаб е отстрелът при пернатите хищници– свраки, сиви врани, чавки. По-малко в сравнение с предишния сезон са и гургулиците и пъдпъдъците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button