Спорт

Диа в основната схема на турнир за 25 000 $

Диа ЕвтимоваХасковлийката Диа Евтимова се класира за основната схема на турнира на клей в Инисбрук,САЩ с награден фонд 25 000 долара. 25-годишната ни тенисистка, поставена под № 9, постигна три убедителни победи в квалификациите на състезанието.

Тя преодоля парагвайката Изабела Робиани /№ 601/ с 6:4, 6:1, разгроми с 6:1, 6:0 неизвестната американка Ким Кермет, а в решителния трети кръг от „пресявките“ се справи без проблеми с 6:4, 6:1 и с 22-годишната германка Лена-Мари Хофман, която е № 536 в света.

В първия кръг от основната схема Диа /№ 255/ ще срещне играещата с „уайлд кард“ представителка на домакините Джейми Льоб. Миналата година 18-годишната американка е спечелила два турнира с награден фонд 10 000 долара в родината си, а в момента заема 696-то място в ранглистата при жените – сочи справка в профила й.

Освен Евтимова в турнира в Инисбрук участва още една българка – Виктория Томова, но тя отпадна още на старта на квалификациите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button