Хасково

ГЕРБ и БСП не се разбраха кой ще е председател на РИК – Хасково

Областна администрация - ХасковоКонсултациите за определяне на състава на районната избирателна комисия в Хасково приключиха без договаряне между основните политически сили кой ще бъде председател на комисията.

За председателското място в от ГЕРБ предложиха Таня Захариева, а от БСП – Димитър Велев. ДПС настояваше за секретарското място, а от „Атака“ пожелаха да имат заместник-председател, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

Окончателно решение за ръководните места ще има ЦИК, затова протокола и всички документи утре ще им бъдат изпратени от областния управител Ирена Узунова.

Ето и предложените кандидатури от участниците в консултациите:

Политическа партия „ГЕРБ” е предложила Таня Трендафилова Захариева – за председател, Гроздана Атанасова Христова – Стоянова – за член, Таня Владкова Димитрова – за член, Венелин Карев Челебиев – за член, Добромир Коев Якимов – за член, Димитър Цветков за член на РИК.Резервни членове: Виктор Константинов Грозев и Павлин Тошков Тодоров.

Коалиция за България” предлага Димитър Велев Димитров за   председател и Славея Георгиева Костадинова за член, като резервен член е посочен Атанас Зафиров Янчев.

Политическа партия „ДПС” предлага Ибрям Раиф Мустафа – за секретар, Севда Емелова Хашимова – Али за член. Резервен член е Хамдие Тасим Сабри.

Политическа партия „Атака” претендира за секретар или заместник-председател и предлага за един от тези два поста Румен Димчев Гъбов.Резервен член не е предложен.

Политическа партия „НДСВ” предложи  за член на комисията Татяна Петкова Ангелова и резервен член Румен Георгиев Милушев.

Синята коалиция” предлага Боряна Радкова Делчева  за член на РИК. Резервен член е Ростислава Захариева Жекова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван Петров
Иван Петров
21.03.2013 21:46 21:46

Най-напред след падането на ГЕРБ от власт – Ирена Узунова като областен управител трябваше да си замине автоматически-/като политическо назначено лице/а нейните функции се поемат от зам.обл. у-л. И друго -ГЕРБ уж нямало да фалшифицират предстоящите избори пък за тях си отделят в РИК – 6 бройки членове-а от другите и истински партии -са определили по 2 или по 1 бройка………

Back to top button