Хасково

5-годишно дете е починало от кучешка тения в детската градина

Image5-годишно дете е починало вчера в детската градина в хасковското село Криво поле. Според направената аутопсия причина за смъртта е заболяването, популярно като кучешка тения.

За трагичната случка потвърди и директорът на детската градина „Косе босе“ в Криво поле Софка Латева. Пред Haskovo.info тя разказа, че както обикновено 5-годишният Стефан дошъл сутринта, изглеждал е добре и не е имал никакви оплаквания. Внезапно обаче се почувствал зле. Всичко се разви много бързо, направо мълниеносно. Готвачката, която има и медицинско образование, оказа първа помощ на детето, направи изкуствено дишане, но нищо не помогна и детето почина, разказа директорът на детската градина.

Вчера в градината е имало 19 деца. Родителите са в шок и днес всички деца са си останали по домовете. Детското заведение днес не работи. От Регионалната здравна инспекция казаха, че няма опасност и заболяването не може да се предаде на другите деца. Единственият начин е това да стане от животно, каза още директорът Софка Латева. Според нея родителите на починалото дете въобще не са предполагали, че то има подобно заболяване. Незнам как се е заразил малкия Стефан, но в селото почти всяка къща има куче, има и много бездомни, коментира още тя.

След направената аутопсия в черния дроб на детето са открити четири кисти, едната от които се е спукала и е причинила фаталния край. Все още не може да се твърди от колко време се е развивало заболяването, но то е обхванало целия черен дроб, сочат резултатите от аутопсията.

В същото време близките и съседите на детето от ромската махала на Криво поле обвиняват служителите в детската градина, че не са се грижили добре за детето и са го оставили без надзор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка
Майка
22.03.2013 13:04 13:04

В момента ситуацията по детските градини е следната: Всички имат пясъчници на двора, които пясъчници са отворени и във тях се облекчават всики улични котки и бездомни кучета, после децата си играят и какво получават- тении и други зарази. До кога ще продължава това безумие да се пускат децата в пясъчниците? Няма ли ХЕИ да вземе мерки и да предпише поне предпазни покривала за да не могат животните да серът вътре?

читател
читател
22.03.2013 13:42 13:42

Майка е абсолютно права. Трябва да се обърне внимание на мръсните пъсъчници по детски градини и площадки, в които се изхождат кучетата. Н ов случая става дума за липса на хигиена у ромското семейство, а и при 3 кисти да не им направи впечатление че детето има проблем не е нормално.

iwanowa
iwanowa
23.03.2013 15:39 15:39

ами да вземат и да покриват пясъчниците и по парковете какво ще кажете,пак детские градини са виновни, абе кмете да вземеш да им вдигнеш таксите на месец и тогава и пясъчниците ще заблестят,срамота за 3лв.на ден им гледат обучават лапетата

столипин
столипин
23.03.2013 22:11 22:11

не само пясъчницити ами и тревните площи да се покрият защото там има кърлежи да се покрие и квартал република защото там има скакалци -опаа цигани-изобщо всичко е за покриване

lilo
lilo
25.03.2013 9:50 9:50

iwanowa по голяма откъсачка от тебе няма

Back to top button