Хасково

Хлябът в Хасково поевтиня с 10 стотинки предизборно?

ХлябС 10 стотинки падна цената на хляба в Хасково от днес. Така масовия бял хляб и типовият вместо по 1 лев в магазинната мрежа вече се продават по 90 стотинки.

Не само в Хасково има намаление в цената на хляба, но и в Свиленград, Симеоновград и Кърджали, каза пред Haskovo.info собственикът на хлебозавода Тодьо Тодев. Намалението той обоснова с падането на цената на пшеницата, но не можа да каже точно каква е разликата.

„Няма такова нещо. Нито цената на пшеницата е паднала, нито цената на брашното и не е нормално да се случи по това време на годината„, заяви шефът на хлебопроизводителите Янчо Вутов. Явно на хлебопроизводителите им идва малък пазара и са решили да предприемат този ход, предположи той.

В момента цената на пшеницата се движила между 450 и 480 лева за тон, а на брашното от 730 до 780 лева за тон.

Вутов не отрече, че поевтиняването поражда съмнения, че това може да е предизборен ход. Неговите предположения са, че  по-евтината цена на хляба ще се запази поне до идването на новата реколта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.03.2013 1:06 1:06

тази снимка е от 8години

Back to top button