Хасково

15 почивни дни през май за учениците, наваксват с учебния материал

ImageМногото почивни дни на учениците през май няма да създадат проблеми с вземането на учебния материал, коментира пред Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Заради много празници, матурите и насрочените парламентарни избори децата ще учат само 16 дни и ще почиват цели 15 дни през май. 

Първата почивка е заради великденските празници и Гергьовден, когато учениците няма да ходят на училище от 1 до 6 май. Само 2-ри май ще се отучва на 18-ти, уточни Панайотов.

13 май е обявен за неучебен ден със заповед на министъра на образованието заради предсрочните избори, но пропуснатото няма да се отучва. На 21 и 23 май децата пак ще са във ваканция, тъй като тогава се провеждат изпитите за прием в гимназиите след 7-и клас и матурите след 12-ти клас. На 25-ти май също ще се почива, заради отбелязването на Деня на славянската писменост ден по-рано. Така се очертава, че учебната година за първокласниците ще приключи на 22-ри май.

Всички почивни дни без този за изборите са планувани в учебния план. Учителите знаят, че трябва да преструктурират учебния материал така че да няма проблеми, заключи началникът на регионалния образователен инспекторат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button