Хасково

Минерални бани се превръща в спа-център, привлича туристи от Турция?

Българо-турски форумМинерални бани да се превърне в спа балнеотуристически център и да привлича туристи от Турция. Тази идея сподели пред валията на Одрин Хасан Дуриер областният управител на Хасково Ирена Узунова. Хасан Дуриер изрази подкрепата си за подобен бъдещ проект, тъй като в Одрин нямало подобни минерални извори. Според него пълното премахване на визите за турските граждани, ще привлича повече туристи.

Официалната турска делегация гостува на Хасково по покана на Ирена Узунова. В нея бяха включени представители на турски фирми от областта на туризма, машиностроенето, винарството, хранително-вкусовата промишленост, строителството и агробизнеса.

България поставя акцент върху развитието на инфраструктурата и прави всичко възможно за комфортното пътуване на хората между двете държави. До лятото ще бъде завършена автомагистрала „Тракия“, а до края на годината автомагистрала „Марица“ и реконструкцията на граничен пункт „Капитан Андреево“, увери Ирена Узунова.

Българо-турски форумМежду митническите и гранични власти има добро сътрудничество и е важно модернизацията на граничния пункт да приключи по-бързо, каза Хасан Дуриер. Според него приятелството между двете съседни страни може да продължи в търговската сфера, а по-тясно сътрудничество може да има в аграрния сектор. Ирена Узунова посочи възможностите на региона във винопроизводството, което се развива много бързо и вече има 15 винарски изби и над 80 000 декара засяти лозя. Хасковлии пък могат да се възползват от университета в Одрин, в който учат 35 000 студенти и модерната болница с 1 000 легла.

В края на официалната среща Хасан Дуриер заяви, че ще се радва Ирена Узунова да му гостува в Одрин, този път като депутат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Българин
Българин
28.03.2013 20:59 20:59

ОТ турска община какво друго да очакваш,много ясно че техни хора ще си докарат тука.А ОРИГИНАЛНИТЕ БАНЯДЖИИ ДА СИ РЕЖАТ ПИШКИТЕ И ДА УЧАТ ТУРСКИ С ВРЕМЕ ЧЕ ДА СЕ АСИМИЛИРАТ СВОЕВРЕМЕННО

titi
titi
29.03.2013 8:48 8:48

Кога се сетиха от СПА и тези ….,че и визите да им махнат.То в Хасково и без това едва се чува българска реч.А нашите майки и бащи нямат нужда от процедури и бани!Ама нали всичко е пари,а нашите пенсионери бедни….а трябва да оправим бизнеса на някои местни велможи!

Back to top button