Хасково

39 неосигурени майки с помощ за бременност през февруари

Социалнон подпомагане41 бъдещи майки са получили еднократна помощ за бременност през февруари. 39 от тях са неосигурени, съобщи директорът на Областната дирекция „Социално подпомагане“ Грета Иванова. Изплатената сума е на обща стойност 6150 лева.

Голяма част от неосигурените бременни жени са от ромски произход. Размерът на еднократната помощ е 150 лева. Тя се изплаща по Закона за семейните помощи за деца.

Според него бременни жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък от 350 лв., имат право на еднократна помощ при бременност, когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната.

Помощта се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.

Молба декларация заедно с необходимите документи се подава в Дирекция „Социално подпомагане“ по постоянен адрес на майката, а помощта се изплаща през следващия месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button