Хасково

Таня Захариева от ГЕРБ ще бъде председател на РИК – Хасково

Таня ЗахариеваТаня Захариева от ГЕРБ ще бъде председател на Районната избирателна комисия в Хасково за изборите за народни представители на 12 май. За председателското място настояваха и от БСП. Червената партия обаче ще има секретар – Димитър Велев.

Решението е на Централната избирателна комисия, която определи 13-членния състав на РИК-Хасково, след като отделните политически партии не стигнаха до споразумение при провелите се консултации.

Заместник-председател на комисията ще бъде Ибрям Мустафа от ДПС. За мястото претендираха и от партия Атака. Останалите членове на комисията са Таня Владкова Димитрова, Венелин Карев Челебиев, Добромир Коев Якимов, Димитър Атанасов Цветков, Румен Димчев Гъбов, Славея Георгиева Костадинова, Севда Емелова Хашимова-Али, Румен Георгиев Милушев, Боряна Радкова Делчева.

В ЦИК е получено и заявление, подписано от Димо Стоянов, упълномощен представител на СДС, който е поискал за член на РИК да бъде назначена Лидия Стоянова на основание решение на Върховния административен съд, според което се допуска участието на СДС в РИК. ЦИК е приела, че Синята коалиция се представлява от Иван Костов и Мартин Димитров заедно и по тази причина в състава на РИК – Хасково, трябва да бъде включен предложеният кандидат от упълномощения представител на Синята коалиция.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си днес, а решението на ЦИК подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Александър Стоянов
Александър Стоянов
28.03.2013 15:20 15:20

Таня Захариева е специалист по „подмяна и преподписване на протоколи“ -дори са и приготвили 1 чувал с ПАЧКИ от банкноти да използува при необходимост…..

Back to top button