Хасково

Сесия: За баскетбола до 100 000 лв, за футбола 70 000 лв, за любовниците нищо

СисиятаДа бъдат отпуснати до 100 000 лева за баскетболен клуб „Хасково 2012“ и 70 000 лева за Футболен клуб „Хасково 2009“, решиха общинските съветници.

Това бяха и единствените две точки от дневния ред, които разбуниха духовете по време на сесията на местния парламент днес.

Причина за това стана изказване на Себахтин Исмаил от ДПС, който изрази категоричното си несъгласие община Хасково да се ангажира с толкова големи суми към спортните клубове.

Сисията

Себахтин Исмаил

„В тези два отбора са събрани най-маститите бизнесмени на града, които обикалят света с любовниците си и се чудят за какво да похарчат парите си. „, заяви от трибуната общинският съветник.

Възмущението си от това изказване изрази първо Божидар Драганов от БСП.  Той обвини Имаил, че не вижда по-далече от носа си и застана зад позицията, че децата на Хасково трябва да спортуват.

„Аз виждам много по-далеч от носа си и не аз като тръгвам на работа искам пари от майки си и баща си„, опонира Себахтин Исмаил. Той се смили над колегите си и обяви, че за любовниците няма повече да каже нищо.

Сисията

Митко Ламбов

Последваха изказвания от страна на Сена Радева от ГЕРБ, Мхмед Атаман от ДПС, Красен Ангелов и Иван Иванов от ДСБ и Митко Ламбов от „Гергьовден“. Тримата съветници бяха категорични, че финансова инжекция за спорта трябва да има.

„Имаше много обвинения срещу общината, че не подкрепя спорта.Напълнихме зала „Дружба“, напълнихме стадиона, изкарахме децата на площадките. Ние сме хората тук, които трябва да помогнат на спорта да се развива“, заяви Ламбов.

След тези дебати по време на разглеждането на докладната за финансова подкрепа на Баскетболен клуб „Хасково 2012“, независимият съветник Делян Делчев предложи първоначалната записана сума от 70 000 лева да бъде заменена с до 100 000 лева и местните парламентаристи я гласуваха.

Сисията

Антон Иванов

Веднага след това обаче последва коментар от страна на кмета Георги Иванов, че общинските съветници не може да се правят промени в бюджета без предварителни консултации.

Забележка отправи и съветникът от ГЕРБ Антон Иванов, че в предишно решение по темата е било прието помощта за клубовете да не надвишава 30% от проектобюджета им, който не е посочен във въпросните две докладни.

Така  Делян Делчев оттегли предложението си за увеличаване на финансовата инжекция за футболния клуб до 100 000 лева. Съветниците гласуваха ФК „Хасково 2009“ да получи 70 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.03.2013 15:05 15:05

Ей, пак изцепки!

ррр
ррр
30.03.2013 7:28 7:28

И баскетболния и футболния отбор са частни дружества на добре известни лекари,месари и тем подобни дружки на кмета!Не може ли и на мойта фирма общиския съвет да гласува 100000 лв. под предлог за бъдещето на децата на Хасково! Това прилича на добре познатата схема давам за да върнеш! / която и децата я знаят/ За кмета добре но за общинските съветници не го очаквах! Особедно за честните ГЕРБери!Итях ли за това ги избрахме?

ГОСТ
ГОСТ
30.03.2013 14:25 14:25

А КОИ СА ЛЮБОВНИЦИТЕ И НА КОГО СА ????
НА КМЕТА ИЛИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ.
ДАЙТЕ ОТГОВОР…….

Анонимен
Анонимен
31.03.2013 4:51 4:51

a za 4algoteki li da gi datat tezi 100000leva be ideoti!!!po dobre za sport-futbol i basketbol i t.n.,a ne za prostotii,kakvito sa normalni za na6ijat selski esnavski,prosta6ki,grandomanski.kompleksarski,snobarski za sagalenie grad!!!!!

Валентин Янков
Валентин Янков
18.08.2013 2:03 2:03

Една не простотия да направят тия мастии и пак ще се намерят идиоти от вас да ревнат!

Back to top button