Хасково

Възрожденски къщи, Тадж Махал и Биг Бен във фоайето на Областна администрация

ИзложбатаИзложба с макети на исторически забележителности и възрожденски къщи бе открита днес във фоайето на Областна администрация. Експонатите са изработени от ученици от школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря“ – Хасково.

Получихме покана от Областна администрация да представим макетите на едно много благоприятно място, тъй като ще бъдат видени от много хора, съобщи за Haskovo.info ръководителят на школата Веселина Делчева.

„Макетите са изработени специално за изложбата. Има и още, но нямаше как да дойдат всички деца.“, допълни Делчева.

ИзложбатаИзложбата бе открита от Областния управител Ирена Узунова. Къщите и забележителностите са изработени от мокава, която се грундирана, оцветявана и рисува. За да предадат невероятния чар на старите български къщи със сламата и разхвърления двор, децата са използвали камъчета, листа и клонки.

Сред авторите на старите възрожденски къщи бе 14-годишната Диана Боева. „Изработила съм възрожденска къща през есента. Опитах се да представя всичко максимално автентично. Вдъхнови ме уюта на старите къщи“, разказа ученичката, която е посветила цяла година за изработката на макета. „Много е трудно, но резултатът си заслужава“, коментира Диана.

Едни от най-трудните и в същото време сполучливи макети, представени в изложбата,  са тези на Биг Бен и Тадж Махал.
Всеки, който иска да ги види и оцени труда на учениците може да го направи до 24 май. До тогава изложбата ще остане подредена във фоайето на Областна администрация – Хасково.

Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button