Хасково

„Дом вместо намордник“ строи приют за кучета в Хасково

Проектът за приютСдружение „Дом вместо намордник“ ще строи приют за кучета в Хасково. Това стана ясно на днешната сесия на Общинския съвет, на която местните парламентаристи дадоха съгласие за старт на публично-частно партньорство между сдружението и кметството.

Приютът  ще се намира в местността „Идимирлийска кория“ по пътя за село Узунджово. За него общината има разработен проект от години.

Приютът ще бъде разположен на площ от 3 дка. В него ще има манипулационна, операционна, боксове за болни и здрави животни, складове за лекарства, оборудване и дезинфектанти. Ще има и специална приемна за граждани.

Предишният приют за кучета, който бе в района на Зоопарк Хасково, бе закрит през 2009 година, тъй като не отговаряше на изискванията на закона. От тогава до сега в общината са постъпили десетки сигнали за глутниците бездомни кучета, които скитат по хасковските улици. Десетки са и възрастните и децата, които всеки ден стават свидетели на двамата мъже с белия микробус, който упояват и прибират бездомните кучета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ангелов
Ангелов
30.03.2013 22:01 22:01

Заформя се още една далавера с обществени пари. Вместо за бедни ,пари ще се харчат за кучета? Тая далавера е много сладка за управляващите.

Dora
Dora
25.01.2014 17:25 17:25

Kakva dalavera be selqnin prost,trqbva da vi globqvat vas zlobarite,deto se*e si ne uvajavate ta kamo li vsi4ko ostanalo okolo vas,kato ima izrodi deto ne mogat da gledat i da otgovarqt za jivotnite si taka e globa ot 5.000 leva i da vi svalqt i poslednite ga6ti ot gaza ne6tastnici takiva,za vas vsi4ko e dalavera ama za nqkoi ne e .

vania
vania
12.03.2014 22:08 22:08

tova sdrujenie e super deto 6te stroi priut za jivotinkite nai setne niakoi da se pogriji za tiah da ne sa po pati6tata a da sa nahraneni i na toplo ne da gi biat i gaziat boklucite s kolite gospod da im go vra6ta tapkano na izvergite o6te vednaj bravo a toz angelov kato mu e krivo za bednite da obviniava politicite a ne bednite jivotni. angelov gledai si rabotata niama da

Back to top button