Спорт

Европейско злато за хасковските сестри Стоеви

Стефани Стоева, снимка от сайта на първенствотоХасковските бадминтонистки Стефани и Габриела Стоеви извоюваха поредния голям успех за българския спорт. По-малката от сестрите – Стефани грабна титлата на сингъл на провелото се в Анкара европейско първенство за юноши и девойки до 19 години и за втори път в кариерата си се окичи със злато от шампионата на „Стария континент“.  На финала в турската столица талантливата хасковлийка, която е европейска шампионка до 17 години, победи за по-малко от час датчанката Лине Керстед с 21:13, 23:25, 21:19.

Сестри Стоеви триумфираха с европейската титла и в състезанието на двойки, където бяха водачки в схемата. Стефани и Габриела грабнаха златото, след като отстраниха само за половин час с 21:11, 21:18 вторите поставени – Юли Фине-Ипсен и Рике Хансен от Дания. През ноември 2011-та  в Португалия Стефани стана европейска шампионка до 17 години именно след разгромна победа над едната от скандинавките – Фине-Ипсен.

Сестри Стоеви са бивши възпитанички на хасковския клуб по бадминтон и треньора Станимир Бойчинов, но повече от година се подготвят при известния немски специалист Гюнтер Хубер. През февруари талантливите момичета получиха покана лично от кандидата за президент на световната федерация по бадминтон Жустиан Сухандината да тренират в клуба му в Джакарта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.04.2013 9:55 9:55

БРАВО МОМИЧЕТА:):):) ЕДНА ДОБРА НОВИНА. ВСЕ ТАКА НАПРЕД.

valentin
valentin
07.04.2013 2:31 2:31

bravo

Back to top button