Хасково

Движение „Днес“ с граждански листи на предстоящите избори

Движение Днес

Симеон Тодев

Граждани ще редят листите на Движение „Днес“ за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Тъй като Движението не се е регистрирало в ЦИК за участие в изборите, ще ползва регистрацията на партия, която е дала съгласие за това, съобщи днес областният координатор на Движение „Днес“ Симеон Тодев.

Обърнахме се към 48 партии да предоставят списъците си и гражданите да определят кои да бъдат водачите на техните листи. Водени са преговори с една от тях и чакаме днес тя да потвърди официално, каза Тодев. Всеки гражданин ще има право да номинира човек, който смята, че е достоен и ще представлява неговите интереси.

Имената ще бъдат вписани в специална изборна книга. В Хасково номинациите ще се приемат в офиса на Движението от днес до 3 април от 16 до 23 часа. Номинираните в отделните общини ще се явят на областни избори на 5 април, които ще определят кандидатурите за листата.

Това е една алтернатива за хората и по този начин ще помогнем на гражданите да кажат своя вот, смята Симеон Тодев. Условията към кандидатите е да не са осъждани, да не са бивши депутати, активисти и участници в ръководни органи на партии, сътрудници на бившата ДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.04.2013 21:39 21:39

Колко жалки и смешни са хората, когато не знаят какво правят!

Back to top button