Хасково

Вандали разрушиха безстопанствена беседка, строена по проект

БеседкатаБеседката над село Татарево в посока село Гарваново е разрушена от вандали, алармираха читатели на Haskovo.info. Те изпратиха и снимка, от която се вижда, че масивната постройка е почти изравнена със земята.

„Това място е райски кът, природата е чудесна, а реката и скалите създават усещането, че си на Гранд каньон„, коментират хората, възмутени от постъпката на вандалите.

Проучване на Haskovo.info установи, че беседката е строена през 2004 – 2005 година година по проект „Създаване на маршрут парк Кенана – връх Аида“ на стойност 40 590 лева. От Областна администрация съобщиха, че техен ангажимент е било само провеждането на процедура по Закона за обществените поръчки. От администрацията са категорични, че поддържането и опазването на създадения маршрут следва като ангажимент да бъде реализирано от ПУДООС, което е финансирало проекта или да бъде вменено по договор на конкретна институция.

Действително след приключването на проекта беседката е трябвало да бъде предадена за стопанисване на едно от двете кметства Татарево или Гарваново. Това обаче не се е случило. Практиката е такива обекти да се предават и на Туристическите информационни центрове, но по това време такъв в Хасково все още не е съществувал.

Оказва се, че беседката е ничия. Единственият вариант е тя да бъде възстановена по нов проект, а след приключването му съоръжението да бъде предадено за стопанисване на някоя институция. До тогава райското кътче между селата Татарево и Гарваново ще бъде загрозявано от поломената от вандали беседка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.04.2013 2:32 2:32

oligofreni-izrodi kolkoto iska6 v tazi dargava?!!!golemi evropeici sme njama sto?!!!dokato ima beznakazanost i bezzakonie 6te e taka?!!!

eoss
eoss
03.04.2013 10:53 10:53

До кога опазването на придобивки за гражданите трябва да бъде вменявано на институции и да се намесва закона… и къде е „гражданското общество“? Ако нещо хубаво е създадено за хорта, не трябва ли те да имат съзнанието да го опазват … или за всичко трябва да се назначават пъдари ??
Беседката и маршрута не са ничии !!! Те са на гражданите и кога ще се запитаме: Къде е нашата отговорност???

Back to top button