Хасково

Млади театрали учили немските си приятели на народни танци

Театрална школаГрафити на Христо Ботев на различни места в Берлин направили силно впечатление на възпитаниците на хасковската театрална школа, които се завърнаха от международен обмен в Германия. 8 млади театрали отседнаха в луксозна база в немската столица, заедно с представители на Австрия, Полша и Германия.

Базата бе огромна и предлагаше всякакви развлечения, не криеха ентусиазма си хасковските представители на театралната школа към Младежкия център. Там младите театрали участвали в три уъркшопа – театрален, за черно-бяла фотография и видео. Работата не ни натоварваше, а напротив вършихме всичко с желание, разказаха децата. Освен всичко друго те дори успяли да научат немците на български народни танци, които практикували всяка вечер.

Други 10 възпитаници на школата пък по същото време бяха на международен обмен в град Гурк, Австрия „Изкуството поставя мостове, които обединяват“. Той е бил посветен на ксенофобията и расизма. Децата участвали в дискусии и правели презентации по темата като обсъждали мерките, които вземат техните държави в тази посока.

Най-важното е да се създава симбиоза между участниците и те да продължат да работят заедно и за напред. Тази цел е изпълнена и при двата обмена, коментира ръководителят на театралната школа Румяна Георгиева.

Театрална школа

В Австрия

 

Театрална школа

В Австрия

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button