Хасково

Доброволци поставиха началото на „МРЕЖАТА срещу дрогата“

ДоброволцитеОбщинските съвети по наркотични вещества от Хасково, Стара Загора, Пловдив и Габрово учредиха Национално движение „МРЕЖАТА срещу дрогата“, съобщават от  Превантивно – информационния център по наркотични вещества към Младежкия център.

По този начин доброволците от четирите града ще разработват съвместни инициативи, които ще реализират както на регионално, така и на национално ниво. „МРЕЖАТА“ ще има и фейсбук страница, където младежите ще популяризират дейността си.

Създаването на движението „МРЕЖАТА срещу дрогата“ стана по време на тридневен семинар  на Младежките съвети по наркотични вещества от четирите града, който се проведе в Старозагорските минерални бани. Доброволците имаха възможност да преминат обучение за превантивна дейност по подхода „Връстници обучават връстници“ , да споделят свои добри практики в областта на превантивните работи сред младите хора.

По време на срещата всяка една организация презентира дейността си за изминалата година. Както Haskovo.info вече писа партньор на хасковските младежи е певецът Рафи.

През септември бургазлията изнесе концерт под надслов „Заедно срещу дрогата“. По повод Световния ден за борба срещу СПИН – 1 декември, Рафи, Ангел и Моисей отново пяха за хасковлии.

През изминалата година доброволците от Превантивно – информационния център по наркотични вещества обикаляха хасковските гимназии, представяйки своята дейност. Центърът проведе и двудневен семинар на своите доброволци по метода „Връстници обучават връстници“ в Хасковските Минерални бани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button