Хасково

Димитровград и Любимец получиха безвъзмездно държавни имоти

ImageОбщина Димитровград получи безвъзмездно правото на собственост върху имот в землището на село Воден. До момента теренът с площ 34 дка е стопанисван от Министерството на отбраната, но е с отпаднала необходимост за ведомството.

Местната власт има намерение да създаде нови възможности за разкриване на работни места чрез производствени и инфраструктурни инвестиции, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Община Любимец също получи право на собственост върху имоти – частна държавна собственост. Това са три помещения на партерния етаж в жилищен блок в града и военен гарнизонен стол. Местната власт  възнамерява да настани в тях различни клубове за провеждане на културни мероприятия и дейности за утвърждаване на българските ценности и традиции. Бившият гарнизонен стол е подходящ за домашен социален патронаж и обособяване на социална кухня с трапезария за социално слаби хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button