Хасково

Съдът: Разширяването на синята зона трябва да се съгласува с КАТ

ImageРазширяването на синята зона трябва да се съгласува с КАТ. Това постанови Административният съд, който е отменил направените от Общинския съвет в Хасково промени в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасността на движението на територията на община Хасково. Със свое решение от 14 декември, миналата година, общинските съветниците гласуваха отпадането на сектор КАТ от списъка с институции, с които трябва да се съгласува разширяването на синята зона. Решението обаче бе атакувано в съда от областния управител Ирена Узунова. Според съда Общинският съвет не се е съобразил с разпоредбите на Закона за движение по пътищата, защото включването на нови паркоместа в синята зона е в правомощията на органите на МВР.  

По същата причина е отменена и другата промяна в Наредбата, която приеха съветниците – отпадане на изискването за съгласуване с КАТ при отстраняване на пътни знаци, парапети, осветителни тела и др.

За нищожни съдът е обявил и останалите две промени, гласувани от Общинския съвет – организацията на движението в града вече да се извършва съобразно транспортните комуникации и инфраструктурата, а не на база градоустройствен план, както и одобреният от Общинският съвет образец на фиша за неправилно паркиране. Според решението на Админстративния съд бланката за фиш се утвърждава от министъра на вътрешните работи и не е в правомощията на Общинския съвет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ghgf
ghgf
04.04.2013 10:58 10:58

Ама общинския съвет как още не гласувал за затваряне на тоя съд, бре?!

бай реглон
бай реглон
04.04.2013 13:25 13:25

и съда 23 г го видяхме какво представлява -кокиновчета цацаровчета и т н всички с гущки като пеликани

Анонимен
Анонимен
04.04.2013 15:33 15:33

АМЬ СЯ КО ШИ ПРАИМ?
УЗУНЖОВСКАТА МАСТИЯ ШИ ЯДЕ К*РА…
РЕД Е НА ПРОК*РАТУРАТА И ОТ ТАМ ПИЖАМАТА НА РАЕТА.дА Е*А МРЪСЕН ЦИГАНИН,ЧЕ И ТИЯ ОКОЛО НЕГО…

Back to top button