Хасково

РЗИ: Личният лекар на починалото дете в Криво поле е изряден

ImageПроверка на Регионалната здравна инспекция не е установила нарушения в работата на личния лекар от село Криво поле д-р Жоро Богданов. Инспекцията се е самосезирала след трагичния случай с 5-годишния Стефан, който почина от кучешка тения в детската градина в селото преди две седмици.

Проверката е установила, че документацията на личния лекар е изрядна и детето е ходило на редовни медицински прегледи, съобщи д-р Таня Николова – директор на дирекция „Медицински дейности“.
Дали извършените прегледи са фиктивни или не, е в компетенцията на Регионалната здравноосигурителна каса, допълни тя.

Лекарите са категорични, че кучешката тения не може да се установи с елементарни медицински изследвания на кръв и урина, каквито се правят при регулярните медицински прегледи. 

Със заповед на кмета на Хасково Георги Иванов детската градина в Криво поле бе затворена след инцидента за 1 месец, за да се уталожат страстите, тъй като след смъртта на Стефан, ромите в селото се вдигнаха на бунт и отправиха заплахи към възпитателите като поискаха целият персонал да бъде сменен, защото носел вина за случилото се.

Кадрови промени в градината няма да се правят, защото не са установени нарушения от страна на учителите, коментира пресаташето на общината Бояна Тодорова. До момента не са постъпили и молби за напускане от възпитателите на забавачката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button