Хасково

До 11 април партиите трябва да се споразумеят за СИК-овете

Консултации за СИКДо 11 април парламентарно представените партии трябва да се споразумеят за състава на секционните избирателни комисии в областта за предстоящите избори. Ако дотогава те не постигнат консенсус, това ще бъде извършено служебно от Районната избирателна комисия.

Днес представителите на 6-те партии, които имат право на членове в комисиите проведоха първите си консултации. Според утвърдените от ЦИК квоти най-много членове в избирателните комисии има ГЕРБ – 554, 222 от които са на ръководни позиции – председател, заместник-председател и секретар. Коалиция за България има 272, ДПС-204, Атака – 136, Синята коалиция – 68, НДСВ – 28.

До утре сутринта партиите трябва да представят в общината поименни списъци с начина на разпределение на членовете си по секционни избирателни комисии, а следобед ще се проведат нови консултации.
От НДСВ и Атака предложиха разпределението в комисиите да стане с жребий.    

Консултации за СИК Консултации за СИК 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button