Хасково

Осигуриха четвърт милион за моста на Марица край Любимец

Ремонт на мостБлизо четвърт милион лева е осигурила Агенция „Пътна инфраструктура“ за спешен ремонт на единствения мост над река Марица край Любимец.

Съоръжението бе затворено в началото на март. Крайната мярка бе предприета заради лошото техническо състояние на моста – разрушени и блокирани дилатационните фуги, неработещи подвижни стоманени ролкови лагери, липса на бетон в отделни участъци. Освен това има продънване на пътното платно, липсва бетоновата плоча.

Ремонт на мостРемонтът може да започне най-рано до 2 месеца и вероятно ще завърши догодина. Най-потърпевши от ситуацията са жителите на 4 села, които са принудени да заобикалят 50 километра, за да стигнат до работа или до дома си.

От общинска администрация изразиха и притеснението си, че заобиколният маршрут е проблем при спешни ситуации, когато линейки, полицейски или пожарни коли трябва да стигнат до въпросните села.

Ремонт на мостПритеснени от ситуацията са и земеделските производители, които няма как да закарат техника до земите си.

Заобиколния маршрут влияе и на джоба на хората, на които им се налага да пръскат в пъти повече пари за гориво.

Това принуждава тези, които имат възможност да се придвижват с колело или мотопед по опасния мост. Въпреки че са наясно, че нарушават забраната и ги грози глоба, хората го правят, тъй като нямат друг избор.

ВидеоВижте повече във видео репортажа   

Ремонт на мост Ремонт на мост
Ремонт на мост Ремонт на мост

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
07.04.2013 21:35 21:35

Е, така ли всички ще мълчим? Нормално ли е един ремонт да се проточи чааак до догодина? В белите страни се строи нов мост за месец-два, а при нас за ремонт 1 година? Значи институциите изразяват притеснение за селата и толкова – само притеснение ли? Защо мълчите, защо не се работи веднага – нали парите били уж вече осигурени? Или пак чакате изборите, пак новата власт и пак голямото папане в мътни води, с чуждите пари. Тези пари са за мост дами и господа управляващи – не за вашите нужди от заплати, тоалети и почивки. Но пък вие явно нямате родители в тези откъснати от света села… Ей, общинари от Любимец – размърдайте се, че утре наистина няма да сте на власт!

Back to top button