Хасково

16,6 л/кв.м. дъжд в Хасково, няма опасност от преливане на водоеми

язовир ИвайловградНяма опасност от преливане на водоеми на територията на област Хасково към момента. Всички държавни служби, отговарящи за безопасността и защитата на населението са в непрекъсната координация и с повишено внимание, съобщи заместник-областният управител Николай Нанев.
В язовир „Ивайловград“ има повече от 1 метър до критичното ниво. Притока на вода там е 152 кубични метра в секунда, а разхода 273 кубични метра в секунда. Единствено в община Симеоновград има два язовира, където нивото на водата е достигнала преливниците. Те са в селата Дряново и Навъсен, но към момента опасност от преливане няма.

Нивото на реките също е спокойно. Нивото на река Марица при Свиленград е 126 см, при критични 405 см, а при Харманли е 220 см при критични 600 см. Според системата за ранно предупреждение Марица ще бъде с най-високо ниво утре, но то няма да надвиши 157 см. Нивото на река Харманлийска е 100 см, което е 5 пъти под критичния максимум.

През изминалото денонощие количеството на падналите валежи в Хасково е 16,6 литра на квадратен метър. Днес ще продължи да вали, а очакванията са дъждът да спре в късния следобед, съобщиха от Областната метеорологична служба.

Най-много валежи през последните 24 часа са паднали в село Царева поляна, където са измерени 25,5 литра/кв.м. В Минерални бани количеството е 24,8 л/кв.м., а в Меричлери – 23 л/кв.м.

Днес времето ще остане студено, а максималните температури няма да надвишат 9 градуса. Утре показанията на термометрите ще се повишат до 14 градуса, като отново се очакват слаби превалявания от дъжд. В сряда времето ще бъде слънчево, а температурата ще достигне 19 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button